Mucitler Hakkında İlginç Bilgiler

Bu ismi duymamış olabilirsiniz fakat rihter ölçeğini bilmeyeniniz yoktur. Bu cihazın mucidi Charles Richter bir nüdisttir.
Vazelinin mucidi icadına o kadar tutkunmuş ki, her gün bir kaşık vazelin yiyormuş.
Yakın tarihte tüm dünyada terör estiren Alman lider Adolf Hitler, Ford otomobillerin mucidi Henry Ford’un başarılarına duyduğu hayranlık nedeniyle, masasının arkasında onun portresini bulundururmuş.
İtfaiye vanasını kimin icat ettiği bilinmemektedir. Çünkü bu icadın patenti bir yangında yok olmuş.
Walt Disney, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Henry Ford, Thomas Edison ve Steve Jobs… İsimlerini okuduğunuz bu mucitlerin hiç birinin üniversite diploması yoktur.
”Tetranitratoksikarbon” molekülü 2012 yılında bir okul laboratuvarında 10 yaşındaki Clara Lenzen adlı bir öğrencinin yanlış malzeme kullanması sonucu kazara keşfedilmiştir.
İlk kredi kartı, yemek yediği lokantaya cüzdanını unuttuğu için hesap ödeyemeyen bir adamın utancı yüzünden icat edilmiştir.
Telecaster ve stratocaster modellerinin, ya da ilk bas gitarın, mucidi Leo Fender, gitar çalmayı bilmiyordu.
İlk cep telefonu görüşmesi Motorola şirketinin kurucusu Martin Cooper tarafından 1973 yılında gerçekleştirilmiştir.
Doğrusal akımcı Edison, Tesla’yı gözden düşürüp icatlarını baltalamak için elinden geleni ardına koymamıştır. Hatta 1903 yılında o kadar ileri gitmiştir ki; ”alternatif akımın tehlikelerini göstermek amacıyla” bir fili elektrik vererek öldürmüştür.
Blogger tarafından desteklenmektedir.